Слідчі повідомили затриманому чоловіку про підозру у скоєнні двох злочинів та готують клопотання до суду для прийняття рішення щодо примусового його лікування. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Відділ комунікації поліції Києва.

В поліції розповіли, що невідомий зателефонував з погрозою, що заклав вибухівку у будівлі школи на вулиці Семашка в Києві. На адресу негайно виїхали слідчо-оперативна група, рятувальники, вибухотехніки та кінолог зі службовим собакою.

Як розповів начальник Святошинського управління поліції Сергій Чернишев, під час огляду приміщень та прилеглої до школи території працівники поліції жодних підозрілих предметів чи речовин не виявили.

«Після опитування свідків та очевидців події ми встановили особу абонента, що зробив хибний виклик. Разом із цим, до нас надійшла інформація про те, що після цього дзвінка чоловік вдома відкрив газові конфорки та зачинив вікна, після чого пішов у невідомому напрямку. При цьому він попередив матір про намір підірвати будинок», – сказав Чернишев.

Повідомляється, що у житловому будинку на вулиці Доброхотова, де проживає чоловік, працівники ДСНС та газової служби відключили газ та спільно з поліцейськими евакуювали мешканців під’їзду.

При затриманні зловмисника, виявили, що він місцевий мешканець, 1978 року народження, який, згідно з висновком лікарів-психіатрів, має проблеми з психічним здоров’ям.

«Слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності),  ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 194 (Незакінчений замах на умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Слідчі повідомили затриманому про підозру та готують клопотання до суду для прийняття рішення щодо його примусового лікування», – розповіли в поліції.

Нагадаємо, затримали киянку, яка систематично повідомляла про мінування в столиці

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал   – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Кіберполіція викрила киянку у розсилці фейків про мінування різних об’єктів (фото)

Затримали зловмисників, які упродовж місяців «мінували» київський ТРЦ