Зловмисниця надсилала хибні повідомлення в поліцію через таксофон та за допомогою мобільного телефону. Всього правоохоронці задокументували 18 викликів про «мінування» одного приміщення. Про це повідомляє сайт  Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Нацполіції.

«До чергової частини поліції Києва неодноразово надходили повідомлення про закладену вибухівку у будівлі у Шевченківському районі. На всі виклики виїжджали слідчо-оперативні групи, рятувальники, лікарі та працівники вибухотехнічної служби, які ретельно перевіряли приміщення та прилеглу територію й ніяких підозрілих предметів чи речовин не знаходили», – йдеться в повідомленні.

Заступник начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського управління поліції Антон Кабиченко розповів, що слідчі документували кожний виклик, а оперативники протягом кількох місяців проводили необхідні розшукові  заходи, аби встановити особу псевдомінувальника.

Після проведення комплексу оперативно-розшукових заходів правоохоронці затримали зловмиснюцю у Полтаві, яка виявилась киянкою.

«Ми з’ясували, що до скоєння правопорушення причетна мешканка Києва, 1964 року народження. Вона здійснювала дзвінки через таксофон та за допомогою мобільного телефону, а щоб уникнути відповідальності, змінювала номери мобільних телефонів та адреси таксофонів, з яких робила хибні виклики. Після кожного повідомлення жінка одразу виїжджала за межі міста», – розповів Антон Кабиченко.

Наразі розпочато досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Псевдомінерці повідомили про підозру, за вчинене їй загрожує до восьми років позбавлення волі.

Зазначається, що наразі суд обрав фігурантці запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, кіберполіція викрила киянку у розсилці фейків про мінування різних об’єктів (фото)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

До 6 років за невдалий жарт: киянка «замінувала» нічний клуб на Дмитрівській

Хотіли пожартувати: в Києві школярки «замінували» дві школи

Популярні новини зараз

Уламки російських ракет впали у двох районах столиці - КМВА

Впала у дворі житлового будинку. У Шевченківському районі Києва вилучили бойову частину ракети — відео

Леви, яких врятували із Ясногородки, повернулися в Південну Африку

Вакарчук присвятив пісню кримським татарам

Показати ще