Київською місцевою прокуратурою №1 спільно зі слідчими Голосіївського УП ГУНП в м. Києві та ГУ СБУ у місті Києві та Київській області встановлено групу осіб, які протягом трьох місяців здійснювали неправдиві повідомлення про підготовку вибуху ТРЦ «Магелан» у м. Києві. Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва.

Правоохоронці затримали чотирьох киян, які, діючи за попередньою змовою, організовували систематичне «мінування» торгівельного центру. За обіцяну грошову винагороду упродовж трьох місяців 2019 року вони здійснювали неправдиві повідомлення про мінування ТРЦ.

Повідомляється, що для кожного анонімного дзвінка зловмисники використовували новий мобільний телефон та разову сім-картку, яких позбувалися одразу після «мінування».

Зловмисники здійснили щонайменше 14 неправдивих повідомлень про «замінування». За результатами оглядів зазначеного ТРЦ вибухових пристроїв, а також вибухонебезпечних речовин виявлено не було.

Зазначається, що наразі судом одному із молодиків обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 2 млн гривень, іншим трьом – домашній арешт. Досудове слідство триває.

Нагадаємо, Столицею знов прокотилась хвиля «мінувань»

Читайте також:

Затримали чернівчанина, якій вчора «замінував» метро Нивки

У Києві затримано підозрюваного у «замінуванні» КМДА