У Київській області затримали слідчого Бучанського відділу поліції Ірпінського ВП ГУ НП у Київській області, передає Хрещатик.News із посиланням на повідомлення Київської міської прокуратури.

За даними слідства, правоохоронець вимагав від громадянина, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка), неправомірну вигоду у сумі 4 тисячі доларів США за не звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та подальше направлення до суду обвинувального акту з угодою про визнання винуватості із узгодженим покаранням, не пов’язаним з позбавленням волі.

У ході контролю за вчиненням злочину задокументовано одержання поліцейським неправомірної вигоди двома частинами.

Під час передачі другого траншу у сумі 3 тисячі 600 доларів США правоохоронця було затримано.

Тривають слідчі та дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. Встановлюються можливі спільники затриманого.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено.

Нагадаємо, що перший заступник міського голови на Луганщині спокусився на хабар. Також кияни вимагають запровадити смертну кару за хабарі.

Читайте також:

Заступника начальника відділу поліції на Київщини затримали на хабарі у 500 тисяч

У Києві СБУ затримала на хабарі двох посадовців поліції