Військова контррозвідка Служби безпеки України під процесуальним керівництвам Офісу Генпрокурора виявила на Київщині масштабне виготовлення та реалізацію неякісних та небезпечних для здоров’я антисептичних засобів, у тому числі для потреб Збройних Сил України. Про це повідомляє сайт  Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу СБУ.

Правоохоронці встановили, що у Київській області приватний підприємець організував незаконне виготовлення та збут антисептичних засобів.

Частину «товару» підприємець реалізовував через низку підконтрольних комерційних структур військовій частині ЗС України та державному підприємству МО України.

«Правоохоронці зафіксували, що виробництво антисептиків відбувалось кустарним способом із використанням сировини сумнівного походження без дозвільних документів та контролю якості», – зазначили в пресслужбі СБУ.

Під час обшуків та слідчих дій за місцем виробництва фальсифікату оперативники виявили:

  • обладнання для виготовлення та розливу фальсифікованого антисептичного розчину,
  • понад 13 тонн спиртової суміші, зокрема етиловий спирт, антифриз, гліцерин.

Також знайдено наклейки, пластикові ємності, дві печатки, антисептичний розчин та приблизно 30 тонн паливно-мастильних матеріалів невідомого походження.

Зазначається, що наразі у межах кримінального провадження за ст. 204 Кримінального кодексу України тривають експертизи контрафактного продукту, встановлюється джерело походження підакцизного товару та все коло осіб, причетних до оборудки.

У пресслужбі СБУ нагадали, що відповідно до ст. 204 Кримінального кодексу України незаконне виготовлення спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, тютюну, промислових замінників тютюну, пального або інших підакцизних товарів, що призвело до отруєння чи спричинило смерть особи, карається позбавленням волі на строк від 8 до 10 років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.

Нагадаємо,  СБУ вилучила неякісні антисептики на мільйони гривень (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Під Києвом викрили підпільний цех з виготовлення контрафактних антисептиків (відео)

На заводах Укрспирту будуть виробляти антисептики

Популярні новини зараз

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

У Києві прощаються із українським письменником та видавцем Дмитром Капрановим

У столиці заквітла найдовша в Україні алея сакур

Переяславський Хатіко — на Київщині живе пес, який щодня пробігає 70 км за рейсовим автобусом в пошуку рятівників

Показати ще