21 жовтня у Київській області зловмисники викради доньку блогерки з метою викупу.  За повернення дівчинки мали отримати  200 тисяч доларів США, передає сайт Хрещатик.News із посиланням на повідомлення Нацполіції.

Правоохоронці затримали зловмисників під час передачі коштів. Поліцейські отримали інформацію, що невідомі планують викрасти малолітню дитину з метою отримання викупу та підшукують для цього виконавця. Також було встановлено, що вони планують скоїти й розбійний напад на конвертаційний центр.

Встановлено, що зловмисники ретельно готувалися до вчинення злочину, зокрема орендували будинок, в якому планували утримувати дитину.

Аби запобігти викраденню малолітньої дитини, правоохоронці повідомили батькам про злочинні наміри фігурантів та інсценували викрадення. У селі Білогородка на Київщині поліцейські затримали членів угруповання під час отримання коштів.

Фігурантів  затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Проводяться санкціоновані обшуки за місцем мешкання фігурантів та облаштування конвертаційного центру.
Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.

У ЗМІ повідомляють, що мова йде про дитину блогерки Альони Лоран.

В останньому пості в Instagram вона написала, що цей день хотіла б забути назавжди.

«Я не можу нічого написати чи розповісти. Зможу, сподіваюсь, у найближчі дні. У нас був шок. Коли я зможу оприлюднити, ви будете в шоці», – повідомила вона підписникам.

Нагадаємо, що на Сумщині затримали злочинців, яких підозрювали у підривах банкоматів (відео). Також в Україні викрили злочинців, які реалізовували програмне забезпечення спецслужб Росії.

Читайте також:

Співробітник Управління Держохорони “кришував” злочинні call-центри

Під Києвом затримали п’ятьох вірмен, які викрали з терміналу 100 тисяч гривень