У Сумській області затримали двох злочинців, яких підозрюють у підриві банкоматів в різних областях України та викраданні касет з грошима, передає Хрещатик.News із посиланням на Національну поліцію.

Один із таких злочинів фігуранти вчинили в місті Гадяч на Полтавщині, а затримали їх після вчинення аналогічного правопорушення в Охтирці на Сумщині.

Затриманими виявилися 31-річний чоловік та 17-річна дівчина. Обоє – мешканці Харківської області. Встановлено, що чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення розбійного нападу. Слідчі дії тривають, проводяться обшуки.

Станом на сьогодні слідчі поліції Полтавщини встановили причетність фігурантів до вчинення щонайменше п’яти аналогічних злочинів на територіях Полтавської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей. За фактами їх злочинної діяльності розслідуються кримінальні провадження за фактами крадіжок та умисного знищення або пошкодження майна.

У рамках кримінальних проваджень тривають слідчі дії та встановлюється причетність затриманих до вчинення аналогічних злочинів на території України.

У разі доведення вини фігурантам загрожує до 10-ти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що на Подолі вночі підірвали банкомат та викрали гроші. Також на Київщині затримали озброєних викрадачів банкоматів (відео).

Читайте також:

Нічний вибух на Борщагівці: невідомі підірвали банкомат

В Києві другий день поспіль підривають банкомати (відео)