Зачарування президентом Володимиром Зеленським дуже швидко мине.

Про це сказала соціолог Ірина Бекешкіна в інтерв’ю “Тиждень.ua”

“Якщо подивитися на післявиборче опитування КМІСу, то найперше очікування виборців від нього зниження тарифів. Може, і знизять, не знаю, але ці очікування дуже завищені.

Пригадаймо, як розчарувалися в Ющенку. Я, до речі, тепер не бачила, щоб їздили Києвом авто й сигналили “Зе-лен-ський!”. А “Ю-щен-ко!” таке було. Ющенко взагалі сприймався як божок. І розчарування настало вже до кінця року. Щоправда, тоді відбувся корупційний скандал.

Києвом не їздили авто й не сигналили “Зе-лен-ський!”. А “Ю-щен-ко!” таке було

Можна згадати й 50% Порошенка. Нехай це не 72%. Такий результат став можливим тому, що Схід проігнорував вибори. Але в Центрі й на Заході голосування було майже одноголосним. І що сталося з країною, коли розчарувалися? Та нічого. Я цього не боюся”, – сказала експерт.

Небезпечнішим для країни є управлінський хаос, вважає соціолог.

“Коли призначатимуть на посади будь-кого, хто трапиться. Треба все-таки обережно до цього підходити. Я знаю, що у виконавчій владі, у департаментах є дуже хороші молоді управлінці. І змінити всіх тільки тому, що потрібні нові? Призначати треба тоді, якщо є кращі, а не просто “своїх”, – каже Ірина Бекешкіна.

21 травня президент Володимир Зеленський опублікував указ про розпуск парламенту. Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.

Народних депутатів обиратимуть за змішаною системою 225 за списками, іншу половину у мажоритарних округах, за винятком округів в окупованих Росією районах Донецької та Луганської областей і Криму.