Після змін, внесених до Бюджетного кодексу, місто не має законних підстав фінансувати Центр мікрохірургії ока та Київський міський центр репродуктивної та перинатальної медицини. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Як зазначається, ці медзаклади не захотіли змінювати форму господарювання і не підписали договори з Національною службою здоров’я України.

«Зазначу, що з 1 квітня цього року всі медичні заклади Києва, як і країни загалом, фінансують з Державного бюджету через Національну службу здоров’я України. Для цього ще в кінці минулого року КМДА підготувала проект рішення про зміну форми господарювання медзакладів на некомерційні комунальні підприємства. Усі заклади змінили форму господарювання та підписали договори з Національною службою здоров’я. Усі, крім Центру мікрохірургії ока та Центру репродуктивної та перинатальної медицини. Бо таке рішення не було ухвалене – за ініціативи керівників цих закладів та за протекції деяких депутатів Київради. До 1 квітня місто в повному обсязі фінансувало столичні комунальні медзаклади. Після змін, внесених до Бюджетного кодексу, місто тепер не має законних підстав фінансувати ці два медзаклади», – сказав мер Києва Віталій Кличко.

В КМДА наголосили, що наразі Київ може тільки підтримувати роботу цих медзакладів: ремонтувати приміщення та будівлі, забезпечувати необхідним обладнанням.

Як писав вчора наш сайт, медпрацівники зібрались на акцію під стінами КМДА з вимогою передати установи в підпорядкування Міністерству охорони здоров’я України.

«Але ж, ці заклади збудовані за рахунок міського бюджету, за гроші киян, обладнані за кошти міста. І мають залишитися у місті та надавати послуги мешканцям столиці. Такої думки більшість депутатів Київради, які не підтримали вчора проект рішення про передачу майнових комплексів медзакладів у власність держави

Обидва заклади ще минулого тижня подали документи до НСЗУ для укладання відповідних угод. І сьогодні саме від їх керівників залежіть, як швидко вони отримають фінансування, а працівники, відповідно, зарплатню», – зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо,  під КМДА мітингують лікарі – працівники Центру мікрохірургії ока

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Київ втрачає спеціалізовані лікарні через керівництво МОЗ: Золотарьов

Немає зарплатні: під КМДА мітингують медики кількох лікарень столиці (відео)