Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив  очільник аналітичного центру “Третій сектор” Андрій Золотарьов, передає Хрещатик.News.

Мова йде про два центра – Київську міську клінічну офтальмологічну лікарню “Центр мікрохірургії ока” і Київський міський центр репродуктивної та перинатальної медицини. За словами Золотарьова, обидві клініки знайшли спосіб, як обійти реформу – за підтримки керівника МОЗ Степанова та депутатів Київради.

З 1 квітня, в рамках другого етапу медичної реформи, 69 лікарень столиці мали бути реорганізовані, зазначає керівник аналітичного центру.

“…медзаклади мали провести автономізацію і отримати статус некомерційного комунального підприємства (НКП), яке перебуває у власності місцевої влади (а не одноосібної влади головлікаря, як це будо досі). Після цього НКП мало підписати договір з Национальною службою здоров’я – саме вона з 1 квітня виплачує кошти за отримані послуги”, – зазначає Андрій Золотарьов.

Він зазначає, що контракт з НСЗУ – це прозоре фінансування без “подяк у конвертах”, тому очільники центрів не поспішали і не поспішають підписувати такий договір. Якби проблема не вирішувалася на рівні Кабміну, лікарі профільних закладів вже залишилися без виплат, а самі заклади – без фінансування. Тепер обидва центри хочуть передати МОЗ, їх будуть фінансувати з держбюджету в обхід НСЗУ, але столиця втратить дві лікарні, в модернізацію обладнання яких вкладала мільйони грошей.

За словами Золотарьова, проєкт такого документу вже готовий, до його підготовки причетні депутати Київради. Проте імен аналітик не називає.

Нагадаємо, через відсутність зарплатні під КМДА мітингували медики кількох лікарень столиці (відео).

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Медреформа наполовину: виживе чи помре медицина в Україні під час другого етапу змін?

Стара версія медреформи не адаптована до українських реалій: Степанов

Захисти лікаря! УББ збирає кошти на обладнання для лікарень та захист для медиків

Популярні новини зараз

Поліцейський забезпечував супровід автівкам, що здійснювали вивезення незаконно-зрубаної деревини з Чорнобиля

Мер Гамбурга прибув до Києва

Коли у столичних школах дзвенітиме останній дзвоник?

Відома психоаналітик та дружина військовослужбовця 47-ї бригади ЗСУ Федора Кубасова прагне залишити його без помешкання

Показати ще