Україна співпрацюватиме з найбільшим залізничним оператором Німеччини — Deutsche Bahn, з яким Міністерство інфраструктури України підписало «Меморандум про взаєморозуміння». Про це 22 січня повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

«Цей альянс — це логічне продовження Плану реструктуризації Укрзалізниці, яке анонсував Президент Володимир Зеленський у вересні 2019 року», – підкреслив Гончарук.

Прем’єр-міністр упевнений, що застосування досвіду найбільш успішної європейської залізничної компанії підвищить ефективність та якість залізничних перевезень в Україні.

Він також наголосив, що Україна повністю зберігатиме за собою контроль над Укрзалізницею, тоді як німецькі фахівці працюватимуть над реформуванням управлінських механізмів підприємства.

«Тож одразу відкидую всі чутки — про жодні продаж чи оренду стратегічно важливого державного об’єкта, як Укрзалізниця, мова не йде.

Розраховую, що німецька операційна ефективність та нульова терпимість до корупції стане базою для зміни ситуації в Укрзалізниці», – написав Олексій Гончарук.

Нагадаємо, Біля Офісу Президента працiвники Укрзалізниці протестують проти її реформування (відео)

Читайте також:

Сучасні вокзали з кафе і готелями, нові вагони і робочі місця: повне перезавантаження Укрзалізниці

Гончарук звинуватив Укрзалізницю в тотальній корумпованості