Міністерство інфраструктури України ініціює оновлення рухомого складу Укрзалізниці, підвищення якості та безпеки вантажних та пасажирських перевезень, а також запуск нових внутрішніх та міжнародних маршрутів. Про це розповів Міністр інфраструктури Владислав Криклій під час представлення «To do list» – змін, які плануються у сфері інфраструктури та транспорту до кінця 2019 року, впродовж 2020 року та наступні 5 років. Повідомляє «Урядовий портал».

12 листопада 2019 року на залізничному вокзалі Харкова Міністр поспілкувався з журналістами і розповів про зміни, які очікують Укрзалізницю.

«Укрзалізниця повернулася до складу Міністерства інфраструктури України і ми нарешті почнемо її змінювати. Це необхідно робити негайно, бо середній вік локомотивів складає понад 40 років, рівень зношеності вантажних і пасажирських вагонів – понад 85%, пасажирські перевезення та діяльність вокзалів збиткові для залізниці», – наголосив Владислав Криклій.

Як повідомляється, концесія залізничних вокзалів Миколаєва, Харкова, Дніпра, Хмельницького, Чоп, яка наразі опрацьовується Міністерство спільно з партнерами, дозволить перетворити їх у зручні простори з торговими площами, кафе та готелями, забезпечити якісно вищий рівень сервісу для пасажирів та збільшити інвестиційний ресурс Укрзалізниці.

Також в планах Міністерства інфраструктури в 2020 році придбання Укрзалізницею 2000 вантажних і 26 пасажирських вагонів, укладення договорів на 40 тепловозів та 200 електровозів, електрифікація 110 км колії для пришвидшення руху потягів, локалізація виробництва тяги в Україні, що дозволить створювати нові робочі місця для українців.

Після оновлення рухомого складу планується відкриття нових маршрутів. А саме:

У межах України:

  • Ужгород – Херсон через Миколаїв, Кривий Ріг;
  • Запоріжжя – Івано-Франківськ через Дніпро;
  • Запоріжжя – Чернівці;
  • Київ – Ковель;
  • Київ – Запоріжжя через Кривий Ріг;
  • Лисичанськ – Одеса;
  • Київ-Миколаїв- Херсон.

У міжнародному сполученні, зокрема з країнами ЄС та Республікою Білорусь:

  • маршрути до Польщі;
  • приєднання до потягу 4 столиць – 5 столиці (Таллінн);
  • Львів – Мінськ через Ковель, Брест;
  • Гомель – Київ:

Також планується покращити рівень сервісу, безпеки та комфорту для пасажирів.

«Наразі ми маємо швидко і якісно виконувати свою роботу для створення комфортного сервісу для українців, для переведення транспортної галузі, інфраструктури на європейський рівень», – підкреслив Владислав Криклій.

Для цього в рамках реалізації програми безпеки на Укрзалізниці в 2020 році планується облаштування під’їздів та підходів до залізничних переїздів, встановлення на переїздах систем відеонагляду, облаштування пристроїв переїзної автоматики на нерегульованих переїздах з автобусним рухом, ремонт пасажирських платформ, тунелів, встановлення огородження на станціях.

Нагадаємо, Міністр інфраструктури запросив в Україну європейських лоукостерів

Читайте також:

Популярні новини зараз

У Києві прощаються із українським письменником та видавцем Дмитром Капрановим

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ зустрівся з МВГ, яка за останній час знищила ракету Х-101 та "шахед"

Показати ще

Підсклянники залишать: Укрзалізниця відмовилась від одноразового посуду

Подорож Україною у часі й просторі: на вокзалі відкриється інтерактивна виставка Ukraine WOW

В нічний час з аеропорту Бориспіль до Києва курсуватиме додатковий поїзд