Новий голова Мюнхенської конференції Крістоф Хойсген прямо назвав другого президента Росії (2008-2012), заступника секретаря Радбезу РФ Дмитра Медведєва, “клоуном”. Дипломат вибачився за те, що йому довелося сказати це публічно і безпосередньо.

Про це пише “Главред”.

Як повідомляє Bild, Хойсген озвучив свою позицію щодо погроз Медведєва на адресу України і Заходу на міжнародному симпозіумі.

“Медведєв сьогодні – клоун, вибачте, що я повинен вимовити це вголос”, – підкреслив Крістоф Хойсген.

Колишній глава РФ Дмитро Медведєв після того, як Росія напала на Україну, почав писати у своєму Telegram-каналі образливі заяви на адресу української держави і Заходу.

Наприклад, 15 червня Медведєв заявив, що Україна, мовляв, за два роки може припинити своє існування.

“Хто сказав, що за два роки Україна взагалі існуватиме на карті світу? Хоча американцям вже все одно – вони настільки вклалися в проект “анти-Росія”, що решта для них дрібниця”, – їдко написав він.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у відповідь назвав Медведєва “маленькою людиною з великими комплексами”. Чиновник задався питанням про те, а де буде сам Медведєв за 2 роки.

“Якби російський імперіалізм мав обличчя, це був би Медведєв. Маленька людина з великими комплексами, єдина можливість якого привернути до себе увагу і самоствердитися – бризнути отрутою в бік України або погрожувати світу. Україна була, є і буде. Де буде Д. Медведєв за 2 роки – питання”, – сказав Подоляк.