Керівництво МАУ обурено відвертою брехнею блогера, який виклав відео з міланського літака, який привіз у Київ хворих пасажирів. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на фб-сторінку президента авіакомпанії Євгена Дихне.

Нагадаємо, що 12 березня в “Борисполі” приземлився літак з Мілану, на борту якого були іноземці з явними ознаками респіраторних захворювань. Блогер Антон Гура, що прилетів до Києва саме цим рейсом, виклав у мережу відео. Він обурювався бездіяльністю екіпажу та недотриманням карантинних заходів як збоку Італії, так і України.

Ось це відео:

 

За словами Євгена Дихне, вони з колегами уважно передивилися цей “трилер” та вирішили спростувати відверту брехню.

  1.  Блогер розповідає, що Італія намагається позбавитися хворих громадян. Нібито він літав в Мілан, аби подивитися на ситуацію своїми очима, та побачив опустіле місто. Але насправді його не пустили в Мілан 12 березня через відсутність зрозумілого пояснення щодо мети подорожі. Тобто Мілан він взагалі не міг бачити.
  2. Антон Гура стверджує, що бортпровідниці давали хворим жарознижувальне, але це також неправда. Бортпровідники не мають права давати ліки  і не робили цього, пише президент МАУ. Проте екіпаж вирішив роздати пасажирам маски, коли виявив на борту хворих (всі рейси МАУ укомплектовані такими наборами). А пілоти перед приземленням повідомили наземні служби.
  3. Блогер повідомив, що пасажирам не міряли температуру. Це не так. Першими на борт піднялись санітарно-карантинні служби, при зачинених дверях 20 хвилин вимірювали температуру пасажирам. Після чого хворих перевезли до Олександрівської лікарні. Тести на коронавірус показали негативний результат.
  4. Літак перевели на санітарну стоянку, де повністю дезінфікували протягом трьох годин.

 

Президент МАУ повідомляє, що компанія звернулась до юристів. “Дії, спрямовані на роздування паніки, на підрив довіри до влади, лікарів, мають бути належно розцінені правоохоронцями”, – зазначає Євген Дихне.

Нагадаємо, через коронавірус МАУ змінила розклад рейсів.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В Борисполі приземлився літак з Мілану, повний хворих: реакція МОЗ (відео)

Кличко вимагає закрити авіасполучення з країнами, де епідемія коронавірусу

Популярні новини зараз

Неймовірну Великодню інсталяцію з квітів відкрили у Софії Київській

У Києві прощаються із українським письменником та видавцем Дмитром Капрановим

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Показати ще

В Україні підтвердили ще два випадки зараження на коронавірус