Депутати з комітету з питань освіти і науки Верховної Ради звернулись до Кабміну з проханням забезпечити закупівлю масок та антисептиків з коронавірусного фонду. Про це в ефірі телеканалу ZIK сказав голова комітету Сергій Бабак, інформує Хрещатик.News

“І МОН, і головний санлікар, поклали обов’язок на засновників закладів забезпечити всіх і всім – і дезінфекторами, і масками, і тут питання грошей мене дуже сильно турбує. Тому що ми перекладаємо це на місцеві бюджети і на засновників. Це не дуже чесно по відношенню до місцевих бюджетів. В них і так вистачає своїх проблем і є недонадходження через карантинні обмеження. Ми рекомендували уряду виділити ці кошти з коронавірусного фонду, на який, до речі, забрали в освіти майже три мільярди гривень. І тому ми просили б використовувати ці кошти за призначенням. А це якраз і підпадає під основну мету фонду”, – зазначив Сергій Бабак.

Раніше заступниця міністра освіти Любомира Мандзій зазначала, що проблему забезпечення засобами індивідуального захисту мають вирішувати самі заклади освіти або місцеві адміністрації.

Проте Сергій Бабак вважає це несправедливим і нагадує, що школи можуть збирати відповідні кошти з батьків, що взагалі неприпустимо.

“Ми віддали свої гроші на боротьбу з коронавірусом не просто так. А щоб долати наслідки цієї коронавірусної хвороби. Карантинні обмеження в школах – це і є наслідок. Тож треба забезпечити дітей всім необхідним, враховуючи, що гроші в коронавірусному фонді все ще є”, – пояснює свою позицію депутат.

Нагадаємо, більше половини Фонду боротьби з COVID-19 направили в Укравтодор. А Уповноважена з прав людини Денісова просила 3,5 млн грн з COVID-фонду на новий сайт.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Музей Марчука можуть створити за кошти міста, якщо картини передадуть до Держфонду

МОН оголосило основні вимоги для відкриття шкіл з 1 вересня

МОЗ розробило правила, за якими діти мають навчатися з 1 вересня (інфографіка)

Щодня навчання в школах Києва діти будуть розпочинати виконанням гімна: Київрада