Учасники зібралися на мітинг в парку Шевченка. Одночасно в столиці пройдуть кілька заходів: Марш до дня захисників України, організований ветеранським рухом, Марш слави УПА від ВО Свобода та Марш націй, організований Нацкорпусом.

Про це повідомляє кореспондент “Телеграфа” з місця події.

На місці вже зібралися від двох до трьох тисяч людей. На 13:00 заплановано віче. Через годину учасники маршів висуватимуться по Хрещатику і пройдуть разом до Майдану Незалежності.

Марш слави УПА пройде в 16-й раз. Він приурочений не лише до Дня захисників і захисниць України, а й до Дня козацтва та річниці створення Української повстанської армії. На нього приїхали люди з різних куточків країни.

Після ходи до Майдану Незалежності марш розділиться — частина піде до Стіни пам’яті на Михайлівській площі, а частина до Офісу президента на Банковій. Карту маршів опублікували правоохоронці, попередивши, що частина вулиць будуть перекриті.

Нацкорпус при підготовці маршу планував звернутися до влади з вимогами, серед яких — заборона виборів на Донбасі до возз’єднання з Україною і звільнення політв’язнів. Відзначимо, що президент України Володимир Зеленський зараз не в Києві — він відбув з робочим візитом в Запорізьку область.

Згадали і на Марші про ворогів України. До них деякі учасники зарахували як Росію, так і ЛГБТ і Євросоюз.