Лікар-інфекціоніст Євген Дубровський попереджає, що коронавірус у людини може пройти непомітно, в легкій формі. На деякі симптоми людина просто не зверне увагу, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт ТСН.

“Чи міг я перехворіти COVID-19 і не помітити?” Так, звичайно. Деякі симптоми, такі як біль у горлі, невелика слабкість, закладеність носа людина може навіть не помітити. А це і був коронавірус”, – відзначив інфекціоніст Київської клінічної лікарні №4 Євген Дубровський.

Він повідомив, що точну відповідь, перехворіли ви чи ні, може дати лише проведений тест на антитіла класу G. Дубровськийуточнив, що зазвичай антитіла з’являються на 20-25 день хвороби.

Як ще буває

Лікар також додав, що “коронавірусна може минати і в середньоважкому стані, коли є всі прояви інтоксикації та запалення легенів, як ускладнення. Але може протікати й злоякісно – коли розвивається небезпечне ускладнення – гострий респіраторний дистрес-синдром. Це відбувається у пацієнтів, які мають порушений, незбалансований імунітет”.

Особлива група ризику – це “хворі з букетами хронічних захворювань, особливо серцево-судинних та метаболічних. Але трапляються і молоді люди. Це пов’язано з тим, що стан іхньої імунної системи не відповідає нормі,” – підкреслив Дубровський.

Нагадаємо, Якби влада вірила, що маски захищають, вона б роздавала їх безкоштовно: лікар-інфекціоніст

Читайте також:

Наближаємося до 6000: В Україні знов зафіксований добовий COVID-антирекорд

В Україні оновили зони: “червоних” стало більше