Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Управління туризму та промоцій КМДА і Київський центр розвитку туризму підготували для киян та гостей міста п’ять безоплатних екскурсій.

Зважаючи на дуже великий попит та обмежену кількість місць під час воєнного стану, реєстрація є обов'язковою. Місця зустрічей вказані в анкетах.

Під час екскурсії "Київ: стежиною воєнної історії" (реєстрація), яка розпочнеться у четвер, 16 листопада, о 15:00, можна пройтися вулицями Печерська та познайомитися з рядом об’єктів мілітарної історії Києва, а також дізнатися про події багатолітньої боротьби за незалежність України, що триває й донині.

Маршрут пройде поряд з Центральним будинком офіцерів Збройних сил України, через Маріїнський парк до Будинку командувача військ Київського військового округу. Закінчиться екскурсія на Арсенальній площі.

Також, у четвер, 16 листопада, о 15:00 розпочнеться екскурсія "Все починається з Університету"(реєстрація), на якій можна дізнатися, як університет дав початок розбудові нового кварталу Києва, а також познайомитися з історією створення навколо червоного корпусу парку та ботанічного саду.

Маршрут пройде від станції метро "Університет" через Ботанічний сад імені академіка О.В.Фоміна до червоного корпусу КНУ та бібліотеки імені В. І. Вернадського. Закінчиться екскурсія прогулянкою парком Шевченка.

З екскурсією "Прогулянка Старим Києвом" (реєстрація) можна пройтися у п’ятницю, 17 листопада, о 13:00.

Учасники екскурсії зможуть дізнатися про будівництво Володимирського собору, познайомитися з історіями Золотих воріт, Собору святої Софії тощо.

Маршрут почнеться біля Володимирського собору, пройде через будинок Гольденберга до Золотих воріт.

Екскурсія "Як козаки та магістрат на Подолі жили" (реєстрація) розпочнеться у суботу, 18 листопада, об 11:00.

Під час екскурсії відкриються таємниці середньовічного Подолу та будуть розкриті традиції київського самоуправління.

Маршрут проляже від Контрактової площі через церкву Успіння Богородиці Пирогощої, церкву Миколи Притиска, кам'яницю київського війта та церкву Святої Катерини.

Популярні новини зараз

У Києві не демонтовуватимуть Арку Свободи українського народу

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

Мільйонна "схема" з ОСББ — ДТЕК і КМДА можуть залишити без світла жителів новобудов на Солом'янці

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще

На екскурсії "Київ незламний" (реєстрація), яка розпочнеться у неділю, 19 листопада, об 11:00, можна буде познайомитися з історією Києва з часів Другої світової війни і до сьогодні, а також дізнатися про людей, які відігравали роль у його незламності та перемозі.

Маршрут пройде через Бабин Яр та вулицю Юрія Іллєнка до Лук'янівської площі.