Лікар Комаровський прогнозує різке зростання захворюваності на коронавірус із середини жовтня, про це він написав на своєму сайті, передає сайт Хрещатик.News.

«Різке зростання захворюваності коронавірусів відбудеться, швидше за все, з середини жовтня – з початку опалювального сезону. Але не тому, що має місце повне ігнорування запобіжних заходів, а тому, що ми традиційно протягу боїмося більше, ніж коронавируса.

Те, що в наших школах називається «заходами», це, в більшості випадків, з епідеміологічної точки зору, – абсолютна маячня. Діти в масках на прогулянках, закриті класи, які опромінюють ультрафіолетом, малюки, які миють руки з ранку до ночі …», – написав Євгеній Олегович.

Він назвав запобіжні заходи від ковіду, які застосовують у школах – повною відсутністю логіки та здорового глузду. Його порада – доступ свіжого повітря у класи набагато важливіший, ніж постійне миття підлоги хлоркою.

«Я жодного разу не бачив, щоб мені (як глядачеві) показали клас по телевізору і сказали: «Ось у нас відкрите вікно, провітрювання. Ось у нас термометр, ось – гігрометр ». Люди не можуть додуматися, що в класі насамперед потрібно організувати протяг, контролювати температуру і вологість повітря. Легше ж відмити гроші на масках, САНІТАЙЗЕР, на миття підлоги хлоркою, на нещасних дітей в масках … Вони в масках, поки на них камера дивиться, а потім знімають, щоб хоч трохи подихати. А ви самі спробуйте подихати в масці в кімнаті, де температура +26 і вологість повітря 20%!

Тому в школах не повне ігнорування запобіжних заходів, а повна відсутність логіки і здорового глузду. Коли страхи батьків або переконаність батьків у тому, як треба дбати про здоров’я дітей, визначають політику держави і конкретної школи: в класі, вони вважають, потрібно поставити кварцову лампу і натопити гарненько», – написав лікар.

Лікар Комаровський дав пораду, як відрізнити коронавірус від грипу та застуди.

Головний симптом, за його словами, – втрата нюху та смаку:

«А тепер лайфхак для вчителів і батьків. Отже, запам’ятовуємо: втрата нюху і відчуття смаку при відсутності нежиті – це дуже типово для коронавируса. Один з найкрутіших симптомів. Тому що при грипі люди теж запахи часто не відчувають, але через те, що закладений ніс і купа соплів, набряк слизової, клітин, чутливих до запахів. А при коронавірус – нежиті на копійку, а нюху немає. Саме тому тест «чим це пахне?» набагато ефективніше, ніж будь-яка термометрія, тому що при легкій формі температура дуже рідко буває»,

Нагадаємо,  вчені радять нові та доступні кожному методи боротьби з коронавірусом

Читайте також:

Від втоми заснув за кермом: під Києвом сталась смертельна ДТП із членами виборчої комісії

Синоптик розповіла, скільки в Україні протримається бабине літо

Популярні новини зараз

У столиці няня-пенсіонерка штовхала та била дівчинку по обличчю, через те, що вона засинала в автобусі

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

На Дарницькому мосту в Києві утворилася велика яма

Обурився, що розірвала стосунки та почала зустрічатись з іншим — в Києві затримано чоловіка, що спалив двері колишній

Показати ще