Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський в ефірі телеканалу «Київ» заявив, що Київський зоопарк відбудовується за кращими європейськими стандартами, використовуючи досвід Швейцарії та Німеччини. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Як розповів посадовець, оновлений зоопарк зробили комфортним для тварин і відвідувачів та додали нового сучасного функціоналу: парковки, вбиральні та інше.

«Перед виконавцями проєкту оновленого Київського зоопарку було поставлено три першочергові задачі. Насамперед він мав стати комфортним і для відвідувачів, і для тварин. Ми мали створити такі умови, щоб усі почували себе затишно. І нам це вдалося.

Також важливо було дати зоопарку новий функціонал, а саме: побудувати справжню парковку, поставити сучасні зручні вбиральні, зробити територію доступною для батьків із дитячими колясками та інших маломобільних відвідувачів. Треба бути сучасними, пристосовуватись до нових вимог. І, звісно, перетворити зоопарк на привабливе місце. Новітні технології, які використовують в Швейцарії та Німеччині, дають змогу подібним паркам бути не тільки зоною відпочинку, а й модерновими яскравими селфі-зонами, що є трендом у всьому світі», – сказав Валентин Мондриївський.

Щодо скульптур лева та зубра, які прикрашали старих вхід до зоопарку, чиновник відповів, що вони отримають друге життя та займуть почесне місце всередині парку і будуть ще довгі роки багатьом нагадувати про дитинство.

За словами Мондриївського, Київський зоопарк готується до сезону і одразу після зняття карантинних обмежень буде готовий зустрічати відвідувачів.

Нагадаємо,  у Київському зоопарку демонтують центральний вхід.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Київський театр оперети оновлюють під час карантину: що зміниться

З`явилось відео, як ремонтують столичне метро під час карантину (відео)