Наразі Київський зоологічний парк закритий для відвідувачів через карантин. На території парку почали демонтаж старого входу. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Генеральний директор Київського зоопарку Кирило Трантін розповів сайту Сьогодні, які роботи з оновлення парку проводитимуть та що буде зі скульптурами лева та бізона, які прикрашали вхід з 1968 року, ставши візитною карткою парку.

“Зараз проходить демонтаж старих воріт і турнікетів зоопарку, а також приміщень кас. Їх уже частково розібрали, ворота вже зняли. Приміщення кас розбирають за допомогою бульдозера. Територію обгородили парканом і шестиметровою сіткою, щоб нічого не впало в озера і на тротуар. Демонтаж обіцяють закінчити через два тижні. Там, де був старий вхід, буде продовжена огорожа зоопарку до нового входу. Співробітники кас уже перенесли все обладнання в нове приміщення”, – розповів Кирило Трантін.

Старі скульптури лева та бізона за 50 років існування стали аварійними. Їх приберуть з центрального входу, а на їхнє місце встановлять нові.

“Нам уже показали, який вигляд матиме нова скульптура бізона, виготовлена з бронзи. Її планують через тиждень поставити біля нового входу в зоопарк, до формального відкриття сезону. До формального, оскільки ми закриті на карантин (його продовжили до 11 травня). Другу нову скульптуру левів встановлять до Дня Києва, наприкінці травня. Старі скульптури левів і зубрів, що стали вже візитною карткою зоопарку, ніхто знищувати не буде, хоча вони в дуже поганому стані. Їх акуратно демонтують і встановлять на території зоопарку”, – пояснив сайту “Сьогодні” Кирило Трантін.

Нагадаємо, у Київському зоопарку прокинулись ведмеді (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Триває реконструкція зоопарку: Кличко показав, як годують хижаків (відео)

Жираф біля Київського зоопарку засяяв різними кольорами (відео)