14 листопада на пленарному засіданні Київської міської ради депутати звернулися до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів на будівництво лінії метро на житловий масив Троєщина. Про це повідомляє «Київська міська рада».

Депутати зазначили, що житловий масив Вигурівщина – Троєщина, де проживає близько 300 тисяч осіб, є одним із найбільш проблемних по транспортному сполученню у столиці.

Як зазначила автор відповідного проекту рішення, депутат Київради Тетяна Меліхова, Києву вкрай необхідна фінансова підтримка держави. Вартість будівництва складає приблизно 40-50 мільярдів грн.

«Вартість будівництва метро на Троєщину оцінюють в межах 40-50 мільярдів гривень, що практично дорівнює річному бюджету м. Києва. А появу нової гілки метро до масиву прогнозують не раніше, ніж у 2035 році. А за нормативами потрібно щонайменше шість років, аби завершити будівництво Подільсько-Воскресенського мосту. Наразі навіть проекту Подільсько — Вигурівської лінії не існує. Тому місту вкрай необхідна фінансова підтримка держави», – зазначила автор відповідного проекту рішення, депутат Київради Тетяна Меліхова.

Нагадаємо, Київрада погодила нові правила метро

Читайте також:

Новий вихід з метро і сучасне освітлення: незабаром реконструюють Контрактову площу

Київрада затвердила план добудови скандально відомого ЖК «Перспектива»

Термін експлуатації збіг: в столиці проведуть інвентаризацію хрущовок