Київрада 12 листопада ухвалила нові правила метрополітену. Відтепер вхід в підземку заборонений для жебраків, торговців, рекламістів, неохайно одягнутих людей і… музикантів. Про це повідомляє пресслужба Київради.

“Відповідно до нововведень, у столичному метро заборонено жебракувати, розклеювати рекламу, займатися агітацією, здійснювати підприємницьку діяльність, гучно вмикати музику та грати на музичних інструментах. Окрім того, проведення масових заходів на станціях метро також під забороною”, – зазначається на офіційному сайті Київради.

Пасажирів з вадами зору може супроводжувати собака-поводир – за умови, що вона пройшла навчання в підземці та має відповідне посвідчення. Садовий інвентар і спортивне спорядження має бути в чохлі. На самокатах і роликах їздити пероном забороняється.

Зокрема у правилах зазначається, що пасажири “зобов’язані мати охайний зовнішній вигляд. Вхід до підземки буде заборонено частково одягненим пасажирам, а також без взуття, або в нижній білизні”.

Концерти, гучна музика та масові заходи також тепер під забороною. Нагадаємо, що в жовтні на станції “Золоті ворота” (до введення нових правил) відбувся концерт військового оркестру до Дня захисника України.

Читайте також:

Новий вихід з метро і сучасне освітлення: незабаром реконструюють Контрактову площу

Ранковий апокаліпсис у метро: у системі е-квитка відбувся збій

Київському метро – 59 років! П’ять цікавих фактів про столичну підземку