Директор Департаменту міського благоустрою Олексій Кулеба під час розширеного засідання Колегії Київської міської державної адміністрації повідомив, що з початку 2019 року в Києві демонтували понад 1500 незаконних споруд, склали 1455 протоколів про незаконну торгівлю, виявили та внесли до програмного комплексу «Стоп-спам» 11 165 мобільних номерів, що розміщені на незаконних рекламних носіях. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

За його посадовця, найбільш типовими порушеннями у сфері благоустрою є:

• розміщення незаконних торгових точок,

• накопичення сміття через відсутність договору чи нерегулярне його вивезення,

• стихійні звалища й торгівля,

• самовільне розміщення рекламних об’єктів,

• графіті на об’єктах тощо.

Олексій Кулеба наголосив, що в Києві незабаром пройдуть толоки та всеукраїнська акція з благоустрою «За чисте довкілля». Він особо підкрислив, що за самовільно викинуте сміття, за порушення благоустрою в місті штрафуватимуть.

«Уже найближчим часом ми розпочинаємо в місті масові толоки та проведемо щорічну всеукраїнську акцію з благоустрою «За чисте довкілля». Будемо прибирати звалища, висаджувати дерева, прибирати парки і сквери тощо, – підкреслив Олексій Кулеба. – Я хочу наголосити, що ми будемо штрафувати за самовільно викинуте сміття, за порушення благоустрою в місті. Усі без винятку підприємства та організації повинні мати договори на вивезення сміття і не залишати його просто на вулиці чи підкидати в баки мешканцям».

Нагадаємо, Україна без сміття: в Києві прийматимуть одяг на утилізацію

Читайте також:

У Києві встановили ще 55 антивандальних контейнерів-дзвіночків для сортування сміття

В КМДА відчитались за результати проєкту роздільного збору сміття у Києві

Популярні новини зараз

У Києві розпочали підготовку тренерів, які вчитимуть освітян реагування на теракти, катастрофи та інші надзвичайні ситуації

У Києві вчора під час відключень світла почали тестувати підсвітку Оболонського "мосту-хвилі"

У Києві викрили наркодилерів з "товаром" на 1 млн грн

У Бучанському районі представили нового очільника районної поліції

Показати ще