23 січня санітарно-карантинний підрозділ МОЗ перевірив літак, що прибув із китайського міста Санья. Про це на брифінгу розповів т. в. о голови Центру громадського здоров’я Ігор Кузін, повідомляє «Укрінформ».

“Сьогодні о 13 годині прибув літак з міста Санья, КНР, і санітарно-карантинними підрозділами лабраторного центру МОЗ було проведено прийом цього літака. Не запроваджується ніяких додаткових засобів догляду за пасажирами. Але разом з членами екіпажу проводиться спільне опитування, перевірка наявності звернень або поганого самопочуття”, – пояснив Кузін.

Він наголосив, що санітарно-карантинні підрозділи щодня разом з Прикордонною службою будуть зустрічати літаки прямого авіасполучення з Китаєм. Такі заходи в аеропорту «Бориспіль» запроваджено з 21 січня.

Кузін додав, що прямого авіасполучення з містом Ухань, звідки поширилася інфекція, в України немає.

Він зазначив, що ризик занесення нового коронавірусу до європейських країн оцінюється як середній.

“Для тих, хто подорожує в місто Ухань, встановлено середній ризик для можливого інфікування. Ризик занесення або імпорт випадків у країни ЄС або до конкретної країни також поки оцінюється як середній. Це не вимагає обмеження переміщення товарів або осіб, які подорожують”, – сказав Кузін.

Нагадаємо, В Україну йдуть нові штами грипу

Читайте також:

Швидка за 10 хвилин: в МОЗ розробили критерії медичної допомоги

У 2020 році МОЗ планує запустити систему трансплантації в Україні