Холодна пора року завжди супроводжується інфекційними захворюваннями. Як зазначається у звіті Центру громадського здоров’я, очікувати початок росту захворюваності на грип слід вже наприкінці жовтня, а епідпоріг буде досягнутий в кінці листопада. Пік захворюваності – січень-початок лютого. Про це повідомляє «Сегодня».

За словами Алли Мироненко, заввідділом респіраторних і вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського, в Україні 201902020 р буде циркулювати 4-ри види грипу.

“Епідеміологічна ситуація буде досить цікавою. Є два віруси групи А, які у нас ще не циркулювали. Це вірус Канзас і Брисбен. Канзас в Європі з’являвся в минулому році в Іспанії та Португалії. А у нас його не було, очікується в цьому році. Він небезпечний для людей похилого віку або людей з хронічними захворюваннями. У них грип викликатиме до всього ще й загострення своїх захворювань. Брисбен теж новий. Але схожий на Мічиган. Схожість навіть на 25% – тому нам простіше буде з ним боротися і це досить гарні новини”, – розповіла Мироненко на прес-конференції.

Як повідомля портал “Хрещатик.news”, українських держслужбовців занесуть в єдиний реєстр.

Читайте також:

Скільки відпочиватимуть українці у 2020 році

 

Заборону на продаж алкоголю вночі скасовано: Верховний суд