Так, за словами мера столиці, лікування одного хворого на COVID-19 за добу коштує від 5 до 15 тисяч гривень. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Він пояснив, що точно назвати суму лікування неможливо – все залежить від ступеня тяжкості протікання хвороби у кожного пацієнта.

«Сказати точно, скільки грошей витрачають за добу на одного пацієнта – неможливо. Бо все залежить від ступеня тяжкості хвороби та супутніх патологій. Але, як говорять медики, в середньому надання допомоги обходиться від 5 до 15 тисяч гривень за добу лікування. Зазначу, що більше 90 відсотків медичних препаратів, що передбачені «Національним переліком основних лікарських засобів», є в медзакладах столиці. І пацієнти з COVID-19, які лікуються в стаціонарах – отримують їх безкоштовно», – сказав Кличко.

Він додав, що ті хворі, які не потребують госпіталізації та лікуються вдома під контролем лікарів, купують ліки за власний рахунок.

Кличко нагадав, що Департамент охорони здоров’я за кошти резервного фонду бюджету міста закупив ліки, що застосовують для надання медичної допомоги хворим на коронавірус.

«Йдеться про 17 найменувань медичних препаратів. Це: антибіотики, противірусні та протизапальні препарати, інші медикаменти. На їх закупівлю місто виділило 101 мільйон гривень», – зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, 24 квітня відбувся брифінг Кличка (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Хворих на коронавірус лікуватимуть в Олександрівській лікарні: як саме

Піку захворюваності на COVID-19 очікуємо після Великодня: лікар Олександрівки