Поки людство пам’ятає про помилки минулого, Голокост не повториться. Жахлива історія має навчити людяності, толерантності і поваги до ближнього, якої б національності, раси, віросповідання чи соціального статусу людина не була. Про написав мер Києва Віталій Кличко у Facebook.

«Сьогодні сумний день. Україна разом з усім світом вшановує пам’ять жертв Голокосту. Саме цього дня 75 років тому було звільнено в’язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі.
У страшні часи Голокосту було знищено 6 мільйонів євреїв у Європі. В роки Другої світової війни тільки у Бабиному Яру, за різними оцінками, вбили і захоронили від 100 до 150 тисяч осіб», – зазначив він.

Мер Києва наголосив, що ці болючі та жахливі сторінки історії мають навчити нас людяності, толерантності і поваги до ближнього, якої б національності, раси, віросповідання чи соціального статусу людина не була. Бо людське життя – це найвища цінність.

Віталій Кличко розповів, що знає, що таке Голокост на прикладі історії своєї родини. Та запевнив, що докладе всіх зусиль для реалізації створення Меморіалу пам’яті жертв Голокосту «Бабин Яр».

«Моя родина теж відчула на собі, що таке Голокост…

Ця сторінка історії є болючою і повчальною для світу. І як мер Києва, і як людина, яка знає, що таке Голокост з історії своєї родини, я докладаю всіх зусиль, щоб реалізувати в Києві проект зі створення Меморіалу пам’яті жертв Голокосту «Бабин Яр». Цей Меморіал потрібен не тільки Україні та Києву, а й усьому світу.

Бо поки ми пам’ятаємо помилки минулого, Голокост не повториться», – написав мер Києва.

Нагадаємо, Шість мільйонів сердець: в Києві вшанують пам’ять жертв Голокосту

Читайте також:

У Києві відкриють Сад Пам’яті, присвячений трагедії в Бабиному Яру

Бабин Яр оголосили ландшафтним заказником

Держкіно підтримає нову стрічку Сергія Лозниці «Бабин Яр»