Аукціони з пересувної торгівлі – це афера, створена під людей мера столиці Віталія Кличка та депутата міськради від УДАРу Дмитра Білоцерковця.

Про це у своєму блозі на сайті “Цензор.Нет” заявив блогер та політолог Віталій Кулик.

“Блогери вже відзначили, що аукціони з пересувної торгівлі – це фікція, впроваджена Київським міським головою Віталієм Кличко і його соратником, депутатом міськради від УДАРу Дмитром Білоцерковцем. Оглядачі пишуть, що столичний мер разом зі своїм подільником створили чергову схему для “своїх” людей, щоб підім’яти під себе всю вуличну торгівлю Києва і отримувати чорний нал. Варто доповнити щодо цих самих “своїх” людей. Перший про кого, хотілося б згадати – Олексій Бусаєв. Він – лідер т. зв. «Асоціації пересувної торгівлі» та родич Павла Демінського. Про Бусаєва кажуть, що він – “гаманець Кличко”, – повідомив він.

За словами Кулика, Демінський – колишній генеральний директор розважальної мережі “Ігроленд” і є давнім бізнес-партнером родини Кличків та колишнім радником мера.

“Вони з Віталієм Володимировичем мають інтерес в Чорноморській інвесткомпанії і фірмі BLASIG (нерухомість), де тривалий час Демінський виступав у ролі генерального директора. З огляду на давні бізнес-зв’язки, не дивно який вплив має Демінський в адміністрації Кличко. Саме Демінський вирішує, які питання відкинути, кому “дати хід”, а що “поставити на паузу”. Але повернемося до Бусаева. Саме він описаним колегами шляхом заволодів практично всією пересувною торгівлею в місті Києві. В соціальних мережах фігурують деякі його торгівельні точки: Голосіївський проспект, 70 і 87; Андрія Малишка, 3; Еспланадна, 20; Туполєва, 19; Гарматна, 43 і Баггоутівська, 1”, – розповів політолог.

Він зауважив, що отримавши вихід на КМДА у 2015 році, сам Олексій Бусаєв з активіста-борця за права малого бізнесу відразу перейшов на позиції компромісів з міської владою.

“Можна пригадати його майже програмний маніфест в ЗМІ із закликом до колег по цеху – “домовлятися з міськими чиновниками”. Він, мабуть, пропонував таким чином свої “посередницькі послуги”, – йдеться у повідомленні.

За словами Кулика, варто згадати і про голову виконавчого комітету політичної партії “УДАР” Артура Палатного.

Популярні новини зараз

У столиці показали автоматизований магазин без людей

На станції столичного метро померла людина

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

У столиці заквітла найдовша в Україні алея сакур

Показати ще

“Саме він є одним з головних корупційних “схемщиків” в команді мера, пов’язаних з розміщенням та діяльністю пересувної торгівлі в Києві. Про що вже відкрито говорить прокуратура. Ще одна людина Віталія Володимировича – в. о. директора КП “Міський магазин” Аман Моламов, який вписався в корупційну схему мера: купави (пересувна торгівля) – Бусаєв – Моламов – Білоцерківець – Палатний – Кличко. Моламов керує КП з 5 червня 2020 року в якості в. о. директора. Понад рік виконуючим обов’язки – для того, щоб обійти процедуру призначення директора КП “Міський магазин” через конкурс”, – резюмував Віталій Кулик.