Про те, що символ Києва знову з’явиться на головній вулиці країни повідомляє сайт Хрещатик.news, з посиланням на Укрінформ.

Про це заявив перший заступник генерального директора Київзеленбуду Вадим Мотуз на «Urban law: юридичні проблеми життя міста і містян».

“Каштани, бо як ви знаєте Київ — місто каштанів, дуже гарно себе почувають у паркових зонах, але їм зараз важко у центральній частині. Тому що велика загазованість, засоленість ґрунтів, антропогенний вплив приносить негативні наслідки для зеленої зони. Але ми будемо приймати відповідні рішення. Ми на наступний рік із Київавтодором, який є замовником великої реконструкції центральних частин міста, а саме вулиці Хрещатик, знайдемо спільну мову щодо правильного озеленення Хрещатику, щоб задовольнити бажання киян, які ще пригадують центральну частину з каштанами. Я думаю, це не проблема, це треба великий комплексний обсяг робіт, ми вже зараз його проводимо”, – розповів очільник.

Зараз на Хрещатику замість каштанів висадили туї, тому кияни дуже стурбовані, що на Хрещатику більше не побачать символу Києва. Але Вадим Мотуз зазначив, що туї — це тимчасове рішення.

Нагалаємо, у відновленому Добропарку квітне понад 100 000 петуній

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

У Сирецькому парку на Київській дитячій залізниці з’явився ретро-поїзд
В шести районах Києва до кінця року відремонтують та замінять освітлення
В кольорах 5 континентів: в центрі Києва з’явився яскравий баскетбольний майданчик