Під час брифінгу у четвер, 9 квітня, виконувач обов’язків голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін заявив, що наразі ситуація в області із поширенням коронавірусної хвороби не є втішною. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КОДА.

За словами Володіна, найближчими вихідними в області може бути введений режим максимального обмеження пересування.

Посадовець також наголосив на тому, що треба суворо дотримуватись до карантинних обмежень, інакше ситуація погіршиться, а карантин треба буде продовжити до осені.

“Дотримання суворого карантинного режиму і санітарно-гігієнічних правил – найкраща профілактика інфікування коронавірусом. Також нагадую, що у суботу та неділю в області, швидше за все, буде введений режим максимального обмеження пересування. Прошу у ці дні не виходити з дому. Якщо ви це зробите , то ситуацію утримаємо і почнемо виходити з карантину вже у травні цього року. В іншому випадку є ризики, що карантин триватиме до осені”, – сказав Володін.

За даними Центру громадського здоров’я, у Київській області станом на ранок 9 квітня 2020 року офіційно підтверджено 133 випадки захворювання на коронавірус. За останню добу підтверджено – 12 нових випадків.

 

Нагадаємо, на Київщині жінка із коронавірусом народила здорового хлопчика

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Кабмін вніс зміни щодо карантинних обмежень: кому ще дозволили працювати

Кияни за порушення карантину сплатили 100 тис штрафів: коментар юриста