Кандидатом в депутати Верховної Ради від партії “Слуга народу” по 101 одномандатному округу висунутий Юрій Кузбіт, який є партнером по бізнесу екс-нардепа Олександра Шепелєва, який звинувачується в серії замовних вбивств і знаходиться в бігах.

Про це повідомив в себе на сторінці Facebook кандидат в депутати ВРУ Дмитро Меленевський.

“Ні для кого не секрет що я хотів йти в депутати від “Слуги народу”, але мене не взяли в списки. Але проблема не в тому, що мені відмовили, а в тому, що взяли в команду ЗЕ відвертих злочинців. Зараз в списках мажоритарників від Команди ЗЕ по 101 округу фігурує Юрій Кузбіт – партнер по бізнесу вбивці-втікача. Він виступив на захист вбивці і був його адвокатом у всіх судах! А вбивця, про якого йде мова – в минулому нардеп Олександр Шепелєв”, – пише він.

Екс-нардеп Шепелєв звинувачений в серії замовних вбивств, відмиванні грошей, організації мережі конвертаційних центрів, а також заволодінні грошей в особливо великих розмірах, був звинувачень у державній зраді і зараз знаходиться в Російській Федерації. За відомостями ЗМІ, він знаходиться під захистом ФСБ РФ і тому не передається українським правоохоронним органам.

“Як могло таке статися, щоб Служба безпеки президента Зеленського, Служба безпеки партії Слуга народу, змогла пропустити таку людину як Юрій Кузбіт? Якщо така служба безпеки у президента Зеленського, то я уявляю, як буде з безпекою у всій Україні”, – додав Меленевський.