Кандидат у депутати по округу №14 Микола Дикий, котрий входить до “Нацкорпусу”, впевнений, що українці стоять на порозі суттєвих змін. На його думку, ці зміни слід починати з дітей.

“Наша освіта залишилась на рівні Радянського союзу. Це неприпустимо, адже за 28 років незалежності ми мали б виховати іншу молодь, на нових принципах, цінностях, думках та цитатах. Наші діти достойні того, щоб отримувати освіту, яка дасть їм можливість бути конкурентноздатними на ринку праці. Бо зараз достойно заробляти можуть тільки освічені люди і що мають знання та практичні навички їх застосування. Ми маємо програму, за якою будемо відправляти вчителів та студентів навчатися за кордон”, – каже Дикий.

Друге питання, яке планує врегулювати кандидат – це ринок землі. Він переконаний, що земля має залишитись в руках українців. Потрібно обмежити розміри земельних ділянок, які можуть бути зосереджені в одних руках у межах одного регіону. Оренда землі має бути відповідно оцінена, адже зараз оцінка землі занижена.

Третє питання чесне правосуддя.

“Зараз у нас закон працює лише для простих громадян. А для чиновників існують свої правила. Категорично цього не буде. Вся Європа живе за єдиним законодавчим кодексом, і там законами не крутять. Отож, ми з моєю командою будемо добиватися, щоб ті закони запрацювали”, – пояснює Дикий.

Окрім того, кандидат розповів про плани відкоригувати реформу медицини.

“Від своїх виборців чую чимало нарікань на сучасну медицину. Скаржаться, що приходять до лікарні, а там нічого нема. Хоча й по телевізору розповідають, що все мало стати безкоштовним. От з липня мали запустити 54 види безкоштовних процедур, зокрема збір аналізів, УЗД діагностика, а її й досі немає. Більше того, невідомо чи буде. І виходить двояка ситуація, адже з одного боку уряд звітує про те, що вже заплатив кошти, а з іншого знову нічого не змінилося, – пояснює Микола Дикий. – Тому всі реформи, які провів уряд, слід переглянути. В центрі кожної має бути людина. Саме від того відштовхуватись, а не від державних інтересів та зацікавленості зробити побільше видимості роботи”.

Дикий вважає, що вся медицина може бути страховою, як за кордоном, але спочатку потрібно навести порядок.

“Повинен бути чіткий перелік медичних послуг, які за будь-яких обставин повинні бути безкоштовними. Цим і багатьма іншими питаннями я планую займатися на окрузі. Відстоювати права людей і працювати”, – запевнив кандидат.

Вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.