На засіданні уряду 12 серпня міністри вирішили змінити критерії визначення карантинних зон. Про це повідомляє Хрещатик.News

Адаптивний карантин й досі триває, поділ на карантинні зони (зелену, жовту, помаранчеву, червону), за словами Максима Степанова, також залишається чинним. Проте сам принцип визначення кольору зони для регіонів змінили.

“Раніше рівень загрози ми визначали за чотирма показниками. Це кількість ліжок, кількість випадків, кількість тестувань та динаміка зростання кількості випадків. Ми об’єднали два показники і зараз у нас рівень визначатиметься по трьом показникам: заповненість ліжок, рівень тестувань і третій показник, який ми ввели замість двох – це рівень нових хворих в адміністративно-територіальній одиниці на 100 тисяч населення – тобто за 14 днів нові випадки на 100 тисяч населення. Це буде більш зрозуміло для наших громадян”, – зазначив очільник МОЗ.

Потрапити до зеленої чи жовтої зони можуть регіони, де заповнено менше 50% ліжкомісць у лікарнях. Ті області, де показник завантаженості ліжок більше 50%, потрапляють до помаранчевої, а до червоної – з показником 75%.

МОЗ оновило показники по регіонах:

Фото: пресслужба МОЗ

Згідно оновлених даних, столиця потрапляє до помаранчевої зони, оскільки лікарні Києва заповнені на 50,2% пацієнтами з COVID-19.

Нагадаємо, Уряд вирішив посилити контроль за дотриманням карантину.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Укрзалізниця скасувала усі карантинні обмеження і продає квитки

Київхліб закрили на карантин: у пекарні спалах коронавірусу

Антикарантинний бунт: Луцьк, Тернопіль та Львів відмовилися посилювати обмеження

 

Популярні новини зараз

Водопілля у столиці цьогорічний оновило рекордний рівень — КМВА

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

Мер Гамбурга прибув до Києва

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще