Партія “Слуга народу” висунула власного кандидата на посаду мера Києва – в партійному “таємному голосуванні” перемогла Ірина Верещук. Хрещатик.News вирішив з’ясувати, хто вона і що про неї відомо.

Біографія і кар`єра

Ірина Верещук народилась в місті Рава-Руська Жовківського району Львівської області. Їй 40 років. У 2006 році тримала спеціальність військового перекладача у Військовому інституті при Львівському політехнічному. І відслужила п’ять років офіцером ЗСУ.

Після демобілізації вирішала отримати правознавчу спеціальність у Львівському університеті ім. І.Франка. І у 2007 році стала юристом при міській раді міста Рава-Руська. А у 2010-му – заступницею голови Жовківської РДА з гуманітарних питань.

У тому ж 2010 році була обрана мером міста, в якому народилася, – Рави-Руської. І стала наймолодшим очільником українського міста: на той час їй виповнилось 30 років. Паралельно навчалась в аспірантурі Національної академії державного управління.

У 2015 році Верещук звільнилась з посади мера, пославшись на конфлікт з “псевдопатріотами”, які звинуватили її в корупції і буцімто погрожували.

Після звільнення Верещук вчилась у Польщі, очолювала Міжнародний центр балтійсько-чорноморських досліджень, а також була доцентом кафедри політології педуніверситету ім. М. П. Драгоманова.

У політику повернулась у складі партії “Слуга народу” у 2019 році. Наразі у Верховній Раді вона входить до Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, а також очолює підкомітет з державної безпеки та оборони.

У вересні її призначили представником Кабміну у Раді, але у листопаді Верещук було звільнено через те, що вона відмовилась голосувати за ринок землі.

Декларація

Згідно декларації за 2019 рік, Верещук і її громадянський чоловік Михайло Кухаренко, володіють квартирою у місті Бровари (37 кв.м), а також двома квартирами у Львові (53 кв. м та 45,5 кв. м). Є у депутатки також помешкання у Раві-Руській (38,6 кв. м) і три земельні ділянки  у Раві-руській та Сопошині Жовківського району.

Має автівку Toyota Camry 2018 року. Готівкою зберігає 130 тис. грн і 15 тис. доларів.

Ірина Верещук також має сина.

Скандали

У 2015 році з посади мера міста Рава-Руська Верещук змусив піти скандал. Володимир Парасюк, учасник Майдану, звинуватив її у корупції, зазначивши, що вона роздає земельні ділянки своїм родичам і дуже нечасто буває на роботі. Верещук у відповідь назвала Парасюка псевдопатріотом і заявила про погрози з його боку.

Популярні новини зараз

Суд зняв електронний браслет з підозрюваного у розпалюванні релігійної ворожнечі митрополита УПЦ (МП) Павла

У Києві судитимуть завідувача лікарні, що видавав ухилянтам фіктивні довідки про інвалідність

Суд Києва зупинив будівництво поблизу Солом’янського парку

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Показати ще

У грудні 2019 року саме через Ірину Верещук побилися “слуги народу” Гео Лерос і Максим Бужанський. У партійному чаті Лерос вилаяв Верещук матом, на що вона образилась і запросила вибачень. Оскільки Лерос не поспішав вибачатися, Бужанський вступився за честь жінки.

Нещодавно в ефірі програми “Свобод слова” нагадала Порошенку, що він вітав Путіна з Днем Росії в розпал війни на Сході України.

Нагадаємо, кандидатка в мери Ірина Верещук викликала Кличка на дебати.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Легка штовханина через жінку: Лерос заперечує бійку в Раді і образу Верещук

Слуга народу Верещук виправдовується за скандальну заяву про НАТО