На росії вирішили збільшити чисельність своєї терористичної армії, при цьому поки що відмовляючись проводити нову хвилю мобілізації.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW, США), пише UA.NEWS.

Інститут проаналізував засідання колегії Міністерства обороні рф із президентом країни володимиром путіним. І зробив висновки, що кремль знову звинуватив Північноатлантичний альянс у військовій загрозі рф. А це вимагає відповіді країни-агресора для створення групи військ на північному заході.

Міністр оборони серій шойгу під час засідання запропонував збільшити чисельність армії. Він хоче наростити кількості ЗС до 1,5 мільйона солдатів, у тому числі 695 тисяч контрактників.

«Малоймовірно, що кремль сформує такі великі звичайні сили в терміни, які мають відношення до війни росії в Україні. Адже москва не змогла повністю укомплектувати наявні бригади та полки перед повномасштабним вторгненням і не повністю побудувала нову дивізію, про формування якої заявляли ще у 2020 році», – переконані фахівці аналітичного центру.

В Інституті підкреслили, що російська економіка перебуває в рецесії, а її ресурси значно скоротилися після повномасштабного вторгнення. Навчальний потенціал рф також зменшився з 24 лютого, частково через те, що було розгорнуто навчальні елементи для участі в бойових діях в Україні.