Американські реактивні системи залпового вогню HIMARS вже змінюють баланс сил на війні в Україні. Завдяки їм Збройні сили отримали можливість збільшити дальність і точність ударів по об’єктах на окупованій території.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NYT.

Як розповів командир артилерійської батареї Валентин Коваль, ситуація змінилася минулого тижня, коли його підрозділ отримав HIMARS.

У темний час доби його бійці вивели ракетну установку на позицію, набрали координати і натиснули кнопку пуску. За словами Коваля, який командує двома батареями HIMARS, шість ракет влучили по російських позиціях і в значній мірі знищили їх.

Оператори HIMARS відзначають, що вони подвоїли проникнення на територію, яка утримується Росією, з більшою точністю і меншим ризиком для себе.

“Ці HIMARS дуже сильні. Вони дозволяють нам максимально вставляти їм палиці в колеса. Для нас це величезна перевага. У Росії немає нічого подібного”, – додав Коваль.

Зазначимо, на сьогодні до України вже доставлено чотири батареї американських РСЗВ, ще чотири очікуються до середини липня. Постачання цих систем розглядається як можливість зрівняти сили з противником, у якого більше зброї та особового складу.