Контрнаступ українських сил у Херсонській області змусив окупантів відступити і зайняти оборонні позиції. Щоб стримати українських військових, вони підірвали мости через річку Інгулець.

Про це пише Ukrayina.pl.

Військовий експерт Олег Жданов повідомив, що українські військові пішли у контрнаступ біля Нової Каховки. Головна ціль — відрізати росіян від постачання та змусити його зробити розворот для оборони. Він заявив, що українським бійцям дуже важливо перейти річку Інгулець.

“Чому? Тому що якщо ми на лівому березі цієї річки маємо плацдарм, ми можемо накопичувати там війська та розвивати подальший наступ на Нову Каховку. А Нова Каховка — це той міст по плотині ГЕС, який дозволяє повністю забезпечувати угруповання російських військ, яке знаходиться під Кривим Рогом. І для нас це буде стратегічно важливо, фактично якщо ми вийдемо на Нову Каховку і контролюватимемо цей міст або шляхи висування з цього мосту, то ми відріжемо угруповання російських військ і воно буде майже в оточенні, те, яке знаходиться під Кривим Рогом”, — сказав Жданов в ефірі Радіо НВ.

В ніч на 1 червня стало відомо, що окупанти підірвали мости через річку Інгулець. Про це повідомили в оперативному командуванні “Південь”.

Мости підірвані у районі сіл Давидів Брід та Велика Олександрівка.

“Тривають бойові дії на лінії зіткнення. Ворог вишукує засоби і заходи протидії контрнаступу наших сил”, – йдеться у повідомленні.

За даними Командування, в районі Добрянки, на півночі Херсонщини ворожа диверсійно-розвідувальна група намагалася здійснити прорив в тил наших сил.

“Наразившись на влучну відсіч наших стрільців, ретирувалася на вихідні позиції… Загалом за добу ворог втратив 70 рашистів, самохідну артустановку, 2 зенітних установки, 2 гаубиці “Мста-Б”, 4 одиниці броньованої техніки та 5 – автомобільної. Також подавлено 2 командно-спостережних пункти батальйонних тактичних груп противника”, — повідомило Командування.

Як повідомляє американський Інститут вивчення війни, український контрнаступ на північному заході Херсонської області змусив російські війська зайняти оборонні позиції.

“Ймовірно, він завадить російським зусиллям ефективно окопатися та зміцнити контроль над окупованими територіями вздовж південної осі”, — йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

За даними інституту, сконцентрованість москви на захопленні Сєвєродонецька й Донбасу в цілому надалі створює вразливості для росіян в Херсонській області.

 

Популярні новини зараз

Під час пожежі на Київщині постраждав будинок відомої блогерки та переможниці шоу “Супермама”

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

У Києво-Печерській лаврі показали старовинну копію чудотворної Іржавецької ікони Богородиці, про яку писав Тарас Шевченко

Білоцерківські байкери реставрують неробочі байки і роблять з них "Бандероцикл" для фронту

Показати ще