США завершують підготовку з відправлення в Україну системи протиракетної оборони Patriot.

Як повідомляє телеканал CNN, про передачу Patriot може бути оголошено вже на цьому тижні, сказали два американських чиновника, пише “Главред”.

Крім того, міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю CNN повідомив, що припустив, що системи ППО Patriot можуть з’явитися на полі бою вже на наступному етапі війни.

“Коли у вас йде війна, вам завжди буде недостатньо зброї. Нам потрібно його ще більше, особливо систем ППО, які є пріоритетом номер один для нас. Ми вже тривалий час обговорюємо передачу Україні систем Patriot з нашими партнерами, тому що ця система дорога і розроблена з високим ступенем складності. Я вважаю, що Patriot також можуть з’явитися на нашому полі бою, але на наступному етапі”, – зазначив міністр.

Резніков додав, що українські військові щодня намагаються знаходити найкраще рішення для боротьби з іранськими дронами-камікадзе, що запускаються російськими військами.

Крім того, він підкреслив, що Україна також потребує дронів.

“Нам також потрібні системи для боротьби з дронами. Радіоелектронна боротьба є дуже важливим напрямком для нас”, – сказав міністр.