У четвер, 3 лютого, на засіданні Київської міської ради буде винесено на розгляд питання щодо відновлення районних рад у столиці.

Про це повідомляє депутат Київради Георгій Зантарая на своїй сторінці у Facebook.

Сам він розцінив цю ініціативу як прояв популізму, нагадавши, що нинішній мер міста Віталій Кличко у 2010 році, як депутат Київради, голосував за ліквідацію районних рад, проте тепер виступає за скасування цього рішення.

На думку політика, ефективнішим був би інший спосіб дій. Оскільки Київрада вже проголосувала за відновлення районних рад у 2015 році, однак це рішення було заблоковане Окружним адміністративним судом Києва, то зараз слід би домагатися скасування судової ухвали.

Крім того, вважає депутат, формальне відновлення районних рад – це лише видимість розв’язання проблеми. Вирішувати її необхідно в комплексі – зокрема, чітко прописати повноваження цих рад. Потрібно не повертатися до 2010 року, а розробити план створення таких органів, які справді могли б відстоювати права киян.

«Децентралізація має бути на всіх рівнях, і я особисто підтримую формування районних рад на користь мешканців столиці. Але спостерігаючи за такими поспішними діями, я розумію, що у цьому протистоянні знову програють кияни», – робить висновок Георгій Зантарая.