Генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов дав свідчення СБУ по справі підготовки телемосту з забороненим в Україні російським телеканалом “Росія 1”.

“Я, як людина, яка готова до співпраці, прибув сьогодні на 11 ранку до Служби безпеки України”, – сказав Голованов.

Він не коментував допит, тому що підписав документ про нерозголошення, передає “Главком”.

“Але моя присутність тут свідчить про мою готовність до співробітництва. І нікуди бігати я не збираюсь”, – розповів він, додавши, що допити ще будуть.

Повістку на допит Голованову надіслали після ситуації з підготовкою телеканалу NewsOne до проведення телемосту з РФ “Надо поговорить”.

7 липня російський пропагандист Дмитро Кисельов заявив, що 12 липня телеканал “Россия 1” проведе телеміст із телеканалом NewsOne, який офіційно належить члену “Опозиційної платформи – За життя” Тарасу Козаку. Через підготовку телемосту Генеральна прокуратура України відкрила кримінальну справу про спробу вчинення державної зради. Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у СБУ і ГПУ є досить доказів, щоб Рада нацбезпеки і оборони наклала санкції на NewsOne. 8 липня NewsOne скасував телемост через “прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів та їхніх близьких”. 9 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України призначила перевірку NewsOne.