У Верховній Раді збирають підписи для створення тимчасової слідчої комісії, яка займатиметься аналізом “формули Штайнмаєра”.

Про це у відеозверненні повідомила нардеп від “Голосу” Наталія Піпа.

“Ми цю тему пильнуємо, вважаємо дуже гострою. Сьогодні вже зібрали підписи для створення тимчасової слідчої комісії, яка буде вникати в цю тему. І буде мати більше повноважень, щоб зрозуміти, що є у процесі, і звернути на це увагу влади”, – сказала нардеп.

1 жовтня 2019-го Володимир Зеленський заявив, що Україна погоджує “формулу Штайнмаєра” щодо виборів на окупованому Донбасі, але закликав не боятися “страшилок”.

За так званою “формулою Штайнмаєра”, окупована частина Донбасу має отримати тимчасовий особливий статус у день проведення на цих територіях місцевих виборів. Якщо ОБСЄ визнає ці вибори демократичними й такими, що відповідають стандартам організації, Верховна Рада має закріпити цей особливий статус на постійній основі.

Наступного дня у Києві на Майдані Незалежності пройшла акція протесту проти підписання Україною “формули Штайнмаєра”. Аналогічні акції відбулися і в низці інших міст.