У середу, 27 жовтня, відбувся аукціон великої приватизації. На тогри виставили АТ “Перший київський машинобудівний завод” (колишній завод “Більшовик”).

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на Facebook голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка.

У відкритих конкурентних торгах за право власності змагалися три учасники. Стартова ціна “лоту” становила 1,34 млрд грн. Завод продали за 1 429 017 000 грн. Стартова ціна зросла майже на 3%. Переможцем аукціону стала компанія “Дженерал Комерс”.

Тепер переможець протягом 10 днів повинен підписати договір купівлі-продажу і 30 днів після підписання договору перерахувати кошти у державний бюджет. Після цього 100% акцій перейдуть на рахунок покупця. А далі, як зазначили у ФДМУ, розпочнеться новий етап розвитку цілого кварталу у столиці.

“Тепер вступають в дію умови приватизації, які гарантують захист інтересів працівників та подальший розвиток підприємства – всі заборгованості мають бути погашені, а інвестиції в модернізацію активів є чіткою вимогою. На місці напівзруйнованого заводу інвестор має можливість втілити в життя успішний інвестиційний проект, який забезпечить податкові надходження до бюджету та нові робочі місця”, – заявив Сенниченко.

Зазначимо, що за даними порталу youcontrol, ТОВ “Дженерал Комерс” існує на ринку 3,5 роки і має статутник капітал 4 110.