29 липня на ВДНГ пройшла презентація концепції найбільшого спорткластера України.

Про це пише “Вечірній Київ”.

Презентація спортивного кластера відбулася в незвичному форматі — на парковці поруч із будівництвом урбан-парку, який стане першою відкритою зоною майбутнього спортивного кластера та почне приймати відвідувачів уже цього літа.

Реалізація проєкту відбувається в рамках програми «Велике будівництво» та «Здорова Україна», а також за підтримки Міністерства розвитку громад і територій.

«Спортивний кластер, що невдовзі з’явиться на ВДНГ, матиме найбільшу та найрозвиненішу спортивну інфраструктуру в країні. Цьогоріч проєкт буде реалізовано на території 11 гектарів, загалом же спортивний кластер ВДНГ, згідно з концепцією, займе 22 гектари. Поява такої локації дуже важлива для міста — це чудова можливість для киян залишатися спортивними та здоровими, навіть не витрачаючи зайвих коштів на фітнес-клуби», – коментує заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Загальну концепцію спортивного кластера формували з урахуванням даних із дослідження масового спорту в Києві, а також даних опитування професійних спортсменів, представників вуличних культур та відвідувачів Експоцентру. Приймали також пропозиції та зауваження від громадських активістів.

Так, до інфраструктури майбутнього кластера потрапили: бігові й велодоріжки із професійним покриттям, локації для занять TRX, кросфітом, йогою та фітнесом, баскетбольні й футбольні майданчики тощо.