Прокуратурою міста Києва завершено досудове розслідування відносно колишніх керівників кредитного комітету фінансової установи, які діючи у складі організованої злочинної групи заволоділи грошовими коштами у сумі понад 50 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Прокуратури міста Києва.

«Упродовж 2017 року Діючи у складі організованої злочинної групи, 50-річний голова кредитної компанії разом із 28-річним заступником, посаду якого обіймав його син, та 36-річний співучасником, заволоділи грошовими коштами установи в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем. Розподіливши між собою ролі, зловмисники підшукали підставних осіб та на їх ім’я уклали договори на отримання позики під заставу неіснуючих елітних авто. Кредитні кошти фігуранти залишали собі, а фіктивним позичальникам виплачували разову грошову винагороду від 200 до 500 доларів США.

Загалом учасниками злочинної групи привласнено грошові кошти кредитної установи на загальну суму понад 50 млн гривень», – йдеться в повідомленні.

У пресслужбі Національной поліції Києва повідомили, що фігуранти ошукали й реальних клієнтів. Для остаточного погашення заборгованостей зловмисники запропоновували позичальникам безвідсотково виплатити отримані за договорами позики кошти, однак тільки за умови виплати готівкою. Отримані гроші фігуранти привласнювали, а клієнтам видавали підроблені довідки про зняття обтяження з майна, яке було предметом застави. У такий спосіб з березня по листопад 2017 року зловмисники заволоділи коштами кредитної установи на загальну суму 54 000 000 гривень.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваних вилучено документи, що підтверджують їх злочинну діяльність.

Зазначається, що на майно підозрюваних судом накладено арешт на суму понад 10 млн гривень.
На даний час 50-річному та 36-річному фігурантам провадження повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 28 (Вчинення злочину організованою групою), ч. 3 ст. 190 (Шахрайство), ч. 4, 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано на розгляд до Печерського районного суду.

Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Ще один з учасників групи – 28 річний син голови кредитної компанії – наразі перебуває в міжнародному розшуку, вживаються заходи щодо встановлення його місцезнаходження.

Нагадаємо, Депутата облради з подільниками затримали через вимагання грошей, насильство та викрадення людей

Читайте також:

Привласнив майже 15 млн: судитимуть директора столичного спортцентру Авангард (відео)

Вкрали 14 млн замість реконструкції парку Партизанської слави: зловмисників затримано