Київські слідчі встановили, що чоловік присвоїв кошти, виділені на закупівлю обладнання для льодової арени дитячо-юнацького учбово-спортивного центру «Авангард», підробивши службову документацію. За скоєне йому загрожує до дванадцяти років позбавлення волі. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

Заступник начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві Сергій Кривун розповів, що у рамках кримінального провадження слідчі спільно з працівниками управління захисту економіки провели ряд слідчих (розшукових) дій та задокументували злочинні дії посадовця.

«Користуючись службовим становищем, зловмисник на підставі підроблених документів перерахував майже 15 мільйонів гривень на рахунок комерційного підприємства за обладнання, яке мало утворювати та підтримувати якісний штучний лід на арені. Однак обладнання не було», – додав Сергій Кривун.

Дії ексдиректора кваліфікували за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

«За привласнення коштів підозрюваному загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Керівницю Київського молодіжного центру затримали на розкраданні бюджетних коштів

Читайте також:

Посадовців Київтеплоенерго підозрюють у розкраданні 1,7 млн гривень

Скандал навколо метро на Виноградар: забудовник поклав бюджетні кошти на депозит