За фактом незаконного демонтажу та фактичного знищення об’єкту державної форми власності, що призвело до збитків у сумі 20 млн гривень, прокуратурою Києва повідомлено про підозру директору комерційної структури. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

«Згідно з матеріалами слідства, у 2008 році цілісний майновий комплекс Державного підприємства у с. Пухівка Київської області, у якому на той час функціонував санаторій та дитячий табір, був переданий у довгострокову оренду приватному підприємству за умови повернення його державі після закінчення строку договору.

Однак у період з серпня 2017 року по теперішній час без відома та погодження органу управління та Фонду державного майна України, у ході використання цього майна приватним підприємством здійснено його демонтаж та фактичне руйнування», – йдеться в повідомленні.

Комплексні будівельно–технічні та оціночно–будівельні експертизи встановили нанесені державі збитки на суму близько 20 млн грн.

Зазначається, що наразі директору комерційної структури повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КK України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах).

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, за отримання хабара судитимуть ревізора-інспектора Київщини

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Прокуратура відкрила справу проти будівництва житлового кварталу у Пущі-Водиці

Рейдерам, які заволоділи садибою Міллера, загрожує до 10 років