Тернопільська і Львівська обласні ради ухвалили звернення до президента Володимира Зеленського та керівництва держави. У них висловили своє обурення узгодженням в Мінську “формули Штайнмаєра”.

“Ми, депутати Львівської облради, заявляємо про те, що анонсовані 1 жовтня президентом України Володимиром Зеленським наміри реалізації так званої “формули Штайнмаєра” є, на нашу думку, неприкритою здачею національних інтересів і початком капітуляції України в російсько-українській війні”, – йдеться у заяві, повідомляє прес-служби облради.

Львівська облрада вважає, що унаслідок реалізації “формули” Україна отримає легітимізацію і тривале консервування самопроголошених адміністрацій в окремих районах Донецької і Луганської областей за допомогою виборів.

Тернопільська обласна рада розцінює наміри щодо реалізації “формули Штайнмаєра” як здачу національних інтересів України і початок капітуляції країни.

“Ми, депутати Тернопільської обласної ради, рішуче заперечуємо спроби через реалізацію так званої “формули Штайнмаєра” розміняти перспективи української державності на примарний мир ціною приниження країною-агресором, що знову зробить Україну частиною Росії”, – говориться у зверненні.

Депутати закликали органи місцевого самоврядування Тернопільської області “висловлювати свої протести проти початку капітуляції”. Також ухвалили звернення до Володимира Зеленського, Верховної Ради, Кабміну і Служби безпеки про неприпустимість відведення сил і засобів Збройних сил України та інших правоохоронних органів від лінії розмежування на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

У Харкові, Дніпрі, Одесі, Львові, Запоріжжі, Кривому Розі, Сіверському Донецьку, Маріуполі та Краматорську відбулися акції протесту.