2 вересня у школах Білої Церкви та району пройшло свято першого дзвоника. У сільських закладах освіти відійшли від стандартних лінійок. Влаштували для школярів інтелектуальні та рухливі ігри, пікніки. Нагородили найкращих учнів.

До Піщанського навчально-виховного об’єднання приїхав голова Київської державної адміністрації Михайло Бно-Айріян. Оглянув класні кімнати. Школа отримала в подарунок комп’ютерний клас. У селі Острійки День знань збігся із 50-річчям школи, розповідають у прес-службі райдержадміністрації.

Цьогоріч у 20 школах Білоцерківського району за парти сядуть 2 292 школярів. Із них 165 — першокласники. У Білій Церкві працюють 27 державних та дві приватні школи. Першокласників цього року 2 223. Це на 197 менше, ніж торік. Усього у школах міста навчатимуться 20 тисяч 700 учнів. На 300 дітей більше, ніж минулого року. Лінійку кожен заклад провів у своєму форматі.

— У міських школах перші класи повністю забезпечені книжками. В інших класах — на 70 відсотків. Деякі підручники не встигли надрукувати. З року в рік така практика вже стала нормою. Ситуацію допомагає виправити інтернет. Читають підручники в електронному варіанті. У місті бракує педагогів інформатики та природничо-математичних дисциплін, — розповідає 53-річний Юрій Петрик, начальник міського управління освіти.