Відповідно до закону про держбюджет на 2019 рік з 1 грудня в Україні збільшився прожитковий мінімум, від розміру якого залежать соціальні та трудові виплати, серед яких допомога з безробіття. Таким чином, максимальний максимальний розмір допомоги з безробіття збільшиться до 8408 гривень. Про це повідомляє «УНН» з посиланням на Київський міський центр зайнятості.

«Київський міський центр зайнятості інформує: з 1 грудня, відповідно до закону про Державний бюджет України на 2019 рік, збільшиться один з ключових соціальних стандартів – прожитковий мінімум. Від його розміру залежать соціальні та трудові виплати, зокрема, розмір максимальної допомоги по безробіттю.

Це означає, що ті, хто отримує максимальну допомогу по безробіттю (яка вираховується у відсотковому співвідношенні від середнього доходу за останні 6 місяців роботи і не може перевищувати зараз 8028 грн), з 1 грудня будуть отримувати більше – 8408 грн за місяць (4 прожиткові мінімуми)», – проінформували у центрі зайнятості.

Зазначається також, що розмір мінімальної допомоги з безробіття (для осіб, які сплачували страхові внески менш як 6 місяців) залишається без змін і складає 610 грн.

Нагадаємо, Капремонти, зарплати, соцвиплати: Київрада схвалила зміни до бюджету 2019

Читайте також:

Третина українців без роботи: оприлюднено рейтинг безробіття в Україні

Киянам будуть надавати матеріальну допомогу при народженні дитини